Letnje radionice čitanja i pisanja u Sremskoj Mitrovici

Studio Sinhro mozaik tokom meseca jula u Sremskoj Mitrovici započinje ciklus kreativnih radionica čitanja i pisanja sa ciljem afirmacije književnosti i umetnosti, kao i otvaranja prostora za razmenu mišljenja, izražavanje kroz reči, stvaranje i međusobno povezivanje.

Prvi ciklus radionica namenjen je deci od 8 do 14 godina i podrazumeva rad na unapređenju čitalačkih i stvaralačkih sposobnosti i veština kod najmlađih. Kroz rad u malim grupama cilj radionica je razvijanje jezičkih sposobnosti, veština čitanja književnih dela i pisanja, podsticanje mašte i radoznalosti, unapređenje kritičkog razmišljanja i učestvovanje u kreativnom procesu.

Letnje radionice čitanja i pisanja predstavljaju izvanrednu priliku za sve koji žele da kreativno provedu letnji raspust, i pri tome otkriju tajne pisanja i tumačenja književnog dela.

Dolazak na Letnje radionice čitanja i pisanja samo je jedan od načina kako tokom raspusta odvojiti dete od telefona i igrica i zainteresovati ga za kreativniju i lepšu stranu slobodnog vremena kroz druženje, čitanje i kreativno pisanje.

Nakon završenog ciklusa, svi učesnici i učesnice biće predstavljeni kroz mali elektronski zbornik radova koji će biti dostupan za čitanje.

Radionice se održavaju u prepodnevnim satima u studiju Sinhro mozaik (Promenada 35, Sremska Mitrovica) od 3. do 21. jula, tri puta nedeljno u trajanju od 90 minuta.

U toku je formiranje grupa.

Cena ciklusa za 9 radionica u vidu donacija: 2.500 dinara ili pojedinačni dolazak 300 dinara.


Letnje radionice čitanja i pisanja vodi Branislava Ilić. Branislava je diplomirala srpsku književnost i jezik na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i ima iskustvo u radu sa decom kao nastavnica srpskog jezika. Dugogodišnja je urednica nezavisnog medija za kulturu Sinhro.rs. Više puta je nagrađivana za pisanje eseja, autorka je knjige pesama i mnoštva tekstova iz oblasti književnosti i umetnosti. Objavljuje u književnim časopisima i na portalima. Neke od tekstova dostupnih na internetu možete pročitati ovde.


Više informacija o uslovima i tačnim terminima održavanja radionica svi zainteresovani mogu dobiti putem telefona 066 502 61 45 ili mejla mozaik@sinhro.rs.